Verder naar bericht

Over Walter Sans

Walter is 15 jaar eigenaar geweest van Studio 5982, één van de grootste en toonaangevende all-in fotostudio’s van Nederland.
Naast de dagelijkse leiding over een team van fotografen, beeldbewerkers en producers, beheerde hij ook drie studio’s in het World Fashion Centre, een tot studio omgebouwde kerk in Amstelhoek en de In-house fotostudio van Sanoma.
In die hoedanigheid was hij verantwoordelijk voor jaarlijks duizenden foto’s die in binnen- en buitenland gemaakt en conform strakke deadlines geleverd werden.

Naast de eigen studio’s richtte hij 4 tot 6 keer per jaar een aantal weken een fotostudio in het hoofdkantoor van PVH / Tommy Hilfiger in Amsterdam in.
Ook het pionierswerk voor de in-house fotostudio in het hoofdkantoor van Bol.com in Utrecht is van 2014 – 2017 door Walter gedaan. In 2018 heeft hij het gerenommeerde kledingmerk PROTEST begeleid bij de inrichting en workflow van hun in-housefotostudio.

Walter heeft grote (inter)nationale merken geadviseerd met het definiëren van een eigen beeldtaal en het vastleggen van richtlijnen voor fotografie.
Hij heeft daarvoor een methode ontwikkeld waarbij hij op een efficiënte manier je online-presentatie analyseert en samen met je verbetert.

Naast studio-manager en adviseur op het gebied van visuele presentatie is Walter gepassioneerd (analoog) fotograaf. Zijn vrije werk is ook op deze site te zien. Daarnaast organiseert Walter ook workshops over fototechniek.

Walter (1968) heeft de HEAO-communicatie in Groningen en de FotoAcademie in Amsterdam gevolgd. Hij woont in Zandvoort en is als vrijwilliger / programmaleider ook betrokken bij de lokale Omroep ZFM Zandvoort.

Het is op dit moment niet mogelijk om een reactie achter te laten.