Ga naar de inhoud

‘Noordvoort’ Cyanotypen

In mei 2021 heb ik cyanotypen van het natuurgebied ‘Noordvoort’ gemaakt. Deze zijn onder de Zandvoortse zon belicht op Fabriano papier. Alle drie de prints zijn unicaten op 30x40cm en zijn te koop vanaf 275 euro.
Neem voor meer informatie contact met Walter op.
Bekijk ook hier cyanotypen van de Amsterdamse waterleidingduinen.

Over Noordvoort
‘Noordvoort’ is een uniek strandreservaat midden in de Randstad. Tussen Noordwijk en Zandvoort (tussen strandpaal 73 en 70) vind je hier drie kilometer strand waar de natuur voorrang krijgt en waar je tegelijk kunt ervaren wat dit betekent.

Cyanotypie is een fotografisch proces waarbij na ontwikkeling een bijzondere blauwe afdruk ontstaat. De Engelse wetenschapper en fotograaf John Herschel ontdekte dit proces in 1842. Het proces gebruikt twee chemicaliën de als ze blootgesteld worden aan sterk UV-licht ze veranderden in herkenbaar Pruisisch blauw. Zodra de chemische middelen zijn weggespoeld blijft er een stabiele afbeelding achter. Daarna kan de print vervolgens getoond worden. 

Robuuste houten palen op het Zandvoortse strand bij strandpaal 70 en strandpaal 73 markeren het bijzondere stiltegebied Noordvoort, en verleiden de bezoeker om 3 km verder te lopen over de duinen, via een avontuurlijk struinpad.’
Puur natuur, geen hekken of vuilnisbakken, vrij spel van wind, zand en water, een rustplaats voor de vele vogels die onze kust aandoen en een plek waar zeehonden aan land kunnen komen.

Lees hier alles over ‘Noordvoort’.